marți, 28 iunie 2011

EUROPE STREET, LA CRAIOVA, CU VOLUNTARI GORJENI


Comunicat DE PRESA

Europe Street, la Craiova, cu voluntari gorjeni 10 MAI 2011


Asociaţia “Platforma Europeană pentru Dezvoltarea Tineretului” şi Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală - A.R.D.R., în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Gorj a derulat evenimentul „Europe Street” prin care s-a sărbătorit „Ziua Europei”, acţiune ce a reunit peste 60 de tineri voluntari veniţi din ţările europene, studenţi, tineri localnici şi oficialităţi ale Craiovei.

Programul a început duminică, la ora 11:00, în Piaţa Prefecturii din Craiova şi esplanada Teatrului Naţional, şi a constat în standuri interculturale, informaţii despre ţările Europene, informaţii despre istoria limbilor, standuri cu informaţii despre Europa, workshops, muzică, animatori stradali.

Evenimentul a fost deschis publicului şi a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare a tinerilor asupra valorilor, drepturilor şi obligaţiilor pe care la au ca cetăţeni europeni, dar şi să le ofere posibilitatea de a interacţiona şi de a schimba opinii cu alţi tineri.

Evenimentul „Europe Street” este derulat în colaborare cu Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală – ARDR, Asociaţia Eurohouse Bustuchin, Asociaţia Tineri fără Frontiere, în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Gorj.

Acţiunea organizată de Ziua Europei face parte din cadrul Proiectelor W.A.V.E. şi ACT-EM, ce reprezintă Proiecte Europene de Voluntariat, care au ca şi scop creşterea responsabilităţii autorităţilor locale şi încurajarea participării tinerilor în viaţa comunităţii. Proiectele au o dimensiune şi o complexitate considerabilă, implicând peste 20 de organizaţii non-guvernamentale şi 50 de tineri voluntari din Caucaz, America Latină, Africa şi Uniunea Europeană. Proiectele W.A.V.E. şi ACT-EM sunt finanţate din fonduri acordate de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.

Izabella Molnar

SURSA : http://www.gorjeanul.ro/societate/europe-street-la-craiova-cu-voluntari-gorjeni?Itemid=135

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FJT GORJ

GALERIEA CONCURS @rte

ATELIERE

Nonformal Learning/Education Methods within Erasmus + Youth

Lansarea ONLINE a publicaţiei cultural-literare zonale Pentru Tineri prin Tineri